Logo TyfloCentra Liberec, o. p. s.
Úvod

Semily - Vaření – buřty na černém pivě

Tento čtvrtek jsme se sešli na plánované akci, abychom si společně uvařili známé české jídlo.

Někteří přiznali, že takto upravené buřty dříve dělávali a ani nevědí proč, přestali je v posledních letech vařit. Chlapi se pustili do krájení cibule a papriky. Ženy rozkrajovali a plnili čerstvé voňavé buřtíky. Naplněné cibulí a paprikami jsme je vyrovnali do dvou remosek, opepřili, smíchali černé pivo s kečupem a buřtíky touto směsí zalili. Brzy bylo jídlo cítit i na chodbě jak vonělo. Když bylo vše upečené, rozdělili jsme spravedlivě buřty na talíře a pustili se do jídla, přikusovali jsme chléb a všichni si pochutnávali. Jídla jsme měli dostatek, takže nám zbylo. Byli i tací, kteří si odnesli porci s sebou domů. Po dobrém jídle jsme se dostali k plánovaným akcím na léto, padlo i pár návrhů, které určitě využijeme. Dobrovolníci se pustili do umývání a úklidu použitého nádobí. Když bylo vše poklizeno, ještě jsme poseděli a postupně se rozcházeli do svých domovů.

Fotky z akce si můžete prohlédnout ve Fotogalerii